בניין המרכז האקדמי
Graphic Design
Architecture
Photography
FashionDesign
Cinema
Management



משכן המרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה
במושבה הגרמנית בחיפה


המרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה שוכן  ברח' הגנים במושבה הגרמנית. כחלק ממערך הפיתוח של המושבה הגרמנית נמסר הבניין הישן, אשר שימש כמרכז נוער, ע"י ראש העיר מר עמרם מצנע לצורך הפיכתו למבנה המכללה. הבניין שופץ, הורחב והותאם לצרכיה ולתחומי ההתמחויות הנלמדים בה.

המרכז האקדמי ערך תחרות בין מנחי המחלקה לאדריכלות במכללה לתכנון שיפוץ ותוספת בניה למבנה אשר היה מבנה מודרניסטי בן 3 קומות והשתרע על 2400 מ"ר. הזוכים האדריכלים א.א. הירש ויורם פופר, אשר התאחדו לצורך הפרויקט, עוסקים בתחומי בנייה ציבורית ושימור.
בסיס רעיון התכנון היה מחד התאמת המבנה הקיים למרקם המושבה הגרמנית ומאידך הפיכת פנים המבנה לדינמי בצורתו ובחומרי הגמר כמבטא את רוח המכללה לעיצוב. לבניין נוספו קומה וגג רעפים והוספו לו 2 מפלסי ספרייה מעל מבואת הכניסה.
השינויים כוללים בניית חזית מודרנית עם איזכורים מקומיים עשוייה פלדה ועץ. סך כל תוספת הבנייה כ – 1600 מ"ר. שטח המבנה החדש 4700 מ"ר.

פרויקטור: אינג' גדעוני יצחק
קבלן ראשי: מגיד מהנדסים

עליות הבנייה והשיפוץ 14.8 מליון ₪. המימון מתחלק בין תרומת משפחת בלומפילד באמצעות ויצו עולמית, משרד החינוך וויצו עולמית.

לגלרית צילומים של המבנה...

מבנה המכללה
מפלס כניסה - גלריה לתצוגת עבודות סטודנטים ואמנים אחרים, קפטריה פתוחה לככר ויצו, משרדי הנהלה.
קומות - מגמות העיצוב השונות, מעבדות מחשבים, חדרי סטודיו, סדנאות, מעבדות צילום, אולם רב תכליתי וספרייה חדישה.

ככר ויצו
בין המבנה הקיים לשד' בן גוריון נבנתה ככר עירונית, ככר ויצו, אשר מחברת בין המבנה לשד' בן גוריון, והפכה לחלק איטגרלי ממערך המושבה הגרמנית. הככר מאפשרת התכנסות ופעילויות סטודנטיאליות ואחרות. העבודות בוצעו ע"י החברה הכלכלית של עירית חיפה. תכנון הככר:  משרד גרינשטיין הר-גיל.