ד"ר שלומוביץ לירון

ד"ר לירון שלומוביץ היא מרצה ללשון העברית ולמיומנויות אקדמיות במחלקה לניהול ובתכנית ללימודי חינוך, ומשמשת כמדריכה פדגוגית במרכז האקדמי ויצו- חיפה. באקדמית גורדון לחינוך היא מרצה ללשון הערבית כשפה שנייה במסגרת החוג ללשון עברית ולשפה ותרבות ערבית למגזר הערבי במסגרת לימודי התואר הראשון. במהלך עבודתה זכתה בפרס "המרצה המצטיין" לשנים 2013-2012 באקדמית גורדון לחינוך ולשנת 2018 במרכז האקדמי ויצו- חיפה.

לירון שלומוביץ היא חוקרת ובעלת דוקטורט (Ph.D) בשפה וספרות ערבית מטעם אוניברסיטת חיפה. כמו כן, סיימה את הפוסט- דוקטורט במסגרת החוג לספרות עברית והשוואתית באוניברסיטת חיפה (2012-2011). במהלך לימודיה נחשפה לעולם השירה הערבית והחלה לחקור את הלשון הפיגורטיבית ואת הטקסט הנרקיסיסטי בשירה הערבית המודרנית. מחקריה עוסקים בהשוואה בין השירה הערבית המודרנית והשירה העברית כגשר המאחד בין שני העולמות הערבי והיהודי. ספרה "ארס פואטיקה בשירה הערבית המודרנית" יצא לאור בהוצאת "פרדס" בשנת 2019, ומאמריה מפורסמים בכתבי עת אקדמיים שפיטים.

ד"ר שלומוביץ הוציאה לאור ספר שירה דו- לשוני הנושא בשם "וחדי- לבדי" (2018), ובו היא ממזגת את אהבתה לשירה הערבית ולשירה העברית. השירים נכתבו על ידה במקור בשפה הערבית ותורגמו לעברית על מנת להנגישם לקהל היהודי- הישראלי.

ההוראה והחינוך עבורה הם ערך עליון והעברת השיעורים נעשית בדרך חווייתית, יצירתית, הומוריסטית ומותירה טעם של עוד. ד"ר שלומוביץ רואה במרכז האקדמי ויצו- חיפה אכסניה תרבותית, ולכן הקימה את המועדון הספרותי "מעת לעט" בויצו, ובו היא מחברת בין סטודנטים, מרצים ועובדים העומדים על במה אחת ומקריאים יצירות ספרותיות פרי עטם.

בהיותה מדריכה פדגוגית היא הגתה את הפרויקט החינוכי "אופנה מספרת תרבות", במסגרתו סטודנטים מהמחלקה לאופנה בויצו מתנסים בהוראה בבית הספר לפי תכנית הלימודים של משרד החינוך בכל הנוגע לעליות של יהודי התפוצות לארץ ישראל ומשלבים בשיעורים את תחום הדעת שבו הם מתמקצעים.