Planes | תערוכת היחיד של עמר בן צבי

הגלריה ע"ש מורל דרפלר
הוספה ליומן :
תערוכה קבוצתית EMPTY POOL

עמר בן צבי, בוגר המחלקה לצילום, מציג בגלריה ע"ש מורל דרפלר תערוכה המורכבת משתי סדרות, אשר מתייחסות לשימוש וצפייה בצילומי לוויין. אחת התכונות המעניינות של ממשקים אלה היא האפשרות לנוע במרחב ולבחור את זווית ההסתכלות על העולם. שם התערוכה Planes, מתייחס למשמעות הכפולה של המילה באנגלית – מישורים ומטוסים, ובכך מצביע על זווית הראיה והפלטפורמה באמצעותן ניתן לייצר את הפרספקטיבה החדשה.

אוצרת: תמר סצמסקי

לגלריית העבודות

על התערוכה:

התערוכה מורכבת משתי סדרות – סדרת צילומי לווין וסדרת פוטוגרמות צבע כימיות. העבודות מתייחסות לאפשרויות ולמידע שזווית הראיה הזו מציעה כיום, וכן לאופן בו אנו משתמשים בה ומורגלים אליה יותר מאי פעם. העניין של בן צבי במפות ובצילומי אוויר החל בשירותו הצבאי. במסגרת תפקידו, שימוש יום-יומי בהם הפך אותם לרכיבי שפה אינטואיטיבית בה הוא שולט. עניינו בצילומי אוויר חורג מעבר לתפקידם השימושי והמידע שמכילים, והוא מוצא גם יופי רב בפורמליזם ובקומפוזיציות המורכבות שלהם.

סדרת צילומי הלווין מבוססת על מידע שכולו זמין וחינמי באינטרנט. היא מורכבת משחזורים של צילומי אוויר חלוציים כמו גם צילומים של אתרים הקשורים להתפתחות טכניקות צילום אוויר שונות. בנוסף, מוצגים צילומים של "בתי קברות למטוסים" - שדות תעופה המשמשים כמגרשי גרוטאות של מטוסים, המיועדים למיחזור או לפירוק לחלקי חילוף. את המידע השיג בן צבי ברשת דרך אתרי אינטרנט, דוגמת Google Maps, המנגישים באופן גלוי וחופשי מה שהיה נחשב בעבר מידע צבאי ומודיעיני מסווג.

הסדרה השנייה בתערוכה מורכבת מפוטוגרמות (הדפסות מגע) כימיות המתמקדות בשדה הראייה של העין האנושית. בנקודה בה מחוברת העין לעצב הראיה היא אינה קולטת דבר, כך שבכל עין ישנה נקודת עיוורון – Blind spot. באמצעות חפיפה עם המידע שמתקבל מהעין השנייה מתגבר המוח על נקודות העיוורון ומייצר תמונה מלאה ורציפה. הפוטוגרמות, שנעשו מתוצאות בדיקות רפואיות של שדה ראיה, מזכירות גם שימושים צבאיים, בהם הצלב משמש ככוונת. בכך, עולות שאלות כמו, מהו השימוש הנעשה בטכנולוגיה? מהי היכולת לראות תמונה מלאה? והאם אנו מודעים לנקודות העיוורון שלנו?

עמר בן צבי (נ. 1984), עין חרוד מאוחד.
בוגר MFA מאוניברסיטת ניו י
ורק ו-BFA מהמרכז האקדמי ויצו חיפה. השתתף בתוכנית חילופי סטודנטים באוניברסיטת BTK בברלין. הציג בתערוכות בישראל, אירופה וניו יורק.

להורדת ההזמנה (PDF)

לגלריית העבודות