התנסות בהוראה מסורתית– "רעות לאומנויות"

20/02/22

אנו שמחים לעדכן על פירות שהניב שיתוף הפעולה בין המחלקה ללימודי חינוך והוראה במרכז האקדמי ויצו חיפה בהובלתה של המדריכה הפדגוגית, ד"ר לירון שלומוביץ, לבין בית הספר "רעות לאומנויות" והמגמה לאופנה.

במסגרת החיבור, מועברים שיעורים מגוונים לתלמידי עיצוב אופנה ותקשורת חזותית בבית הספר במהלך הסמסטר על ידי הסטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית שנה ג', וכך נוצר מיזם פדגוגי חשוב - חוברת דיגיטלית לימודית- הכוללת תכנים בתוכנת האילוסטרייטור ומשימות המותאמות לכלל הלומדים בכיתה הטרוגנית. הכלים המקצועיים מעולם הגרפיקה הועברו לתלמידים כחלק מארגז הכלים במטרה לסייע להם בהגשת מטלות הלימוד הבית-ספריות תוך שימושם בתוכנת האילוסטרייטור המעניקה לעבודותיהם נופך עיצובי, יצירתי וחדשני התואם את רוח המאה ה-21 בעידן הטכנולוגי במערכת החינוך.

ייחודיותה של ההתנסות המסורתית בבית הספר נעוצה באינטרקציה הבינאישית שפיתחו הסטודנטים עם התלמידים, בתגבור התלמידים המתקשים ובאתגור התלמידים החזקים תוך יצירת מטלות ומשימות לפי דרגות קושי שונות. ישנם תלמידים בבית הספר שלא היו להם נגיעה קודמת וידע בסיסי בעולם התכנות, ובזכות הסטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית במרכז האקדמי ויצו חיפה, הם רכשו ידע וכלים שימושיים, תרגלו את המיומנויות בכל שיעור ואף נעזרו בהן בעבודותיהם שהוצגו בתערוכות בבית הספר.

המיזוג בין שני עולמות התוכן, אופנה ותקשורת חזותית, יצר הוראה בינתחומית, אותה נעלה על נס ביום עיון רב-מחלקתי בנושא "אופנה לובשת גרפיקה". האירוע יתקיים במהלך חודש אפריל בהנחיית ד"ר לירון שלומוביץ כנציגת המרכז האקדמי ועידו רקנטי כראש המגמה לאופנה בבית הספר ובמהלכו תושק החוברת הדיגיטלית.