התנסות בתכנית אקדמיה-כיתה בבית הספר "אחווה"

20/02/22

במהלך סמסטר א' נרקם שיתוף פעולה בין המחלקה ללימודי חינוך והוראה במרכז האקדמי ויצו  חיפה בהובלתה של המדריכה הפדגוגית, ד"ר לירון שלומוביץ, לבין ביה"ס "אחווה" למגזר הערבי.

כיום מתנסות בבית הספר (בכיתות ז-ח) שמונה סטודנטיות דוברות ערבית מהמחלקה לעיצוב אופנה שנה ב'. כל שתי סטודנטיות מתלוות למורה מכשירה אחת אשר מנחה אותן בהעברת שיעורים המשלבים את עולם האופנה עם מקצוע הלימוד בבית הספר (אנגלית, אמנות ועוד).

דוגמה מייצגת לשיעורים המשלבים שני עולמות תוכן שונים הם השיעורים שהעבירו הסטודנטיות ליליאן רוק וקתרין נאדר דיב לתלמידים בכיתה ח' בשיעורי אנגלית בנושא המחזור והשפעתו על עולם האופנה. הסטודנטיות שילבו מושגים מקצועיים באנגלית בהעברת הנושא.

במסגרת הפעילות השוטפת הוקם חוג אמנות המתקיים בבית הספר בימי רביעי מעבר לשעות יום הלימודים. כל שתי סטודנטיות מקבלות קבוצת לומדים מצומצמת ומעבירות שיעורים באמנות. בכל שיעור נלמדת טכניקה שונה והתלמידים יוצאים בסוף השיעור עם עבודת יצירה מעשה ידיהם.