חיבור ייחודי בין האקדמיה לתיכון

17/05/22

לראשונה התקיים יום עיון רב-מחלקתי "אופנה לובשת גרפיקה" באשכול פיס רעות לאומנויות כחלק משיתוף פעולה ייחודי בין המרכז האקדמי ויצו-חיפה ותיכון "רעות לאמנויות" בחיפה.

הסטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית במרכז האקדמי ויצו חיפה יצרו מיזם לימודי של חוברת לימוד דיגיטלית אותה העבירו לתלמידי המגמות עיצוב אופנה ועיצוב חזותי בתיכון רעות לאומנויות, במסגרת שיעורי ההתנסות בהוראה.

יום העיון הוא שילוב בין עולמות תוכן שונים (חינוך, אופנה, תקשורת חזותית) אשר נשזרים כחוט השני על במה אחת. באירוע הושקה החוברת הדיגיטלית שחיברו הסטודנטים בהנחייתה של המרצה הבכירה והמדריכה הפדגוגית ד"ר לירון שלומוביץ, לצד הצגת עבודות התלמידים משתי המגמות בהובלת המורים ד"ר דליה בר אור ועידו רקנטי.

יום העיון הוא פרי שיתוף פעולה שנוצר השנה, בפעם הראשונה, בין שני המוסדות - המרכז האקדמי ויצו-חיפה ותיכון "רעות לאמנויות" - במסגרת הקורס "התנסות בהוראה" לסטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית שנה ג' בהובלת ד"ר לירון שלומוביץ שיזמה את הוצאתו לפועל בשיתוף פעולה עם ד"ר דליה בר אור ועידו רקנטי.

הסטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית יצרו מיזם של חוברת לימוד דיגיטלית בנושא אילוסטרייטור על סמך השיעורים שהעבירו לתלמידי המגמות עיצוב אופנה ועיצוב חזותי.

באירוע הוצג מדגם מייצג של שיעורי הסטודנטים מהחוברת, פרויקטים מעולמות האופנה והתקשורת החזותית, המדגישים את הסימביוזה הנוצרת בין שני עולמות תוכן שונים בהוראה בינתחומית. כמו כן, ניתן דגש לייחודיות השת"פ שנוצר בין שני המוסדות ולחשיבותו להמשכיות גם בשנים הבאות.

עוד לקחו חלק באירוע: מר אופיר שדמי מנכ"ל "רעות לאומנויות", רחל גץ-סלומון ראש המחלקה לעיצוב אופנה מהמרכז האקדמי ויצו חיפה, ד"ר ארז פורת ראש המחלקה לחינוך ולהוראה מהמרכז האקדמי.

הגיעו לשמוע את תוצרי יום העיון: ליאור צ'רניץ מרכזת ארצית ומפקחת על מגמת עיצוב האופנה במשרד החינוך, טל תמיר דיקנית הסטודנטים ונועה בורד רכזת המגמה לעיצוב חזותי בתיכון.

צילום: עדן ניג'ם סטודנט שנה ג' מהמחלקה לצילום במרכז האקדמי.