קורס תכשיטנות וצורפות

קורס צורפות ותכשיטנות במרכז האקדמי ויצ"ו חיפה

קורס צורפות ותכשיטנות במרכז האקדמי ויצ"ו חיפה נערך במסגרת תוכניות לימודי החוץ, אשר מהוות למעשה בית ספר לעיצוב הפועל בתוך ובמקביל למרכז האקדמי. מדובר בקורס המאפשר לכל איש ואישה המעוניינים בכל להפוך את הצורפות ועיצוב התכשיטים למקצוע או לתחביב, וזאת על ידי פתיחת סדנא ביתית או מקצועית משלהם, או השתלבות בגופים נוספים בתעשייה.

ליצירת קשר לחצו כאן

קורס תכשיטנות וצורפות אצלנו מתחלק לשני חלקים עיקריים. הראשון שנלמד בשנה הראשונה הוא מיומנויות ומושגי יסוד ומתקדמים, והשני הוא יצירת מודלים בשעווה, מטרלוגיה, גמולוגיה ועוד. כמו כן, המעוניינים בכך יוכלו להמשיך עם סיום הקורס אל לימודי המשך של גילוף מודלים בשעווה למתקדמים. באופן כללי, מטרת הקורס היא לאפשר לתלמיד לקחת רעיון, שהוא לפעמים מופשט, ולהעביר אותו תהליך של יצירה טכנית והמסתכמת ביצירה שמציגה את רוחו וכתב ידו כאומן. על מנת לעשות זאת בהצלחה יש להכיר מגוון רחב של חומרים וטכניקות העומדים כיום לרשותם של צורפים ואמנים, מה שמאפשר טווח נרחב מאוד של אפשרויות. כך, כל אחד מסוגל לממש את חלומותיו ולתרגם אותם לאסתטיקה מסוגים שונים. על כן, במהלך הקורס תלמדו לעצב, לתכנן וליצור אביזרים פיסוליים ותכשיטים במגוון עשיר של חומרים, טכניקות וסגנונות עיצוב, וכל זאת באופן מקצועי וברמה הגבוהה ביותר.

כמה מילים על מה שלומדים

כאמור, הקורס נחלק לשתי שנים ולמען הדוגמא נספר קצת על השנה השנייה. בשנה זו של קורס צורפות לומדים על מודלים בשעווה לרבות הכרה של סוגי השעוות השונים על היכולות, התכונות והשימושים שלהם באמצעות עיבוד קר וחם. כמו כן, התלמידים יכירו את הכלים הנדרשים לעובדה עם שעווה ולהתאמה של סוג השעווה למודל, כולל מודלים מיניאטוריים, מבנה חלול, חוליות אוניברסאליות, מבנים פריקים, מחברים, הכנה לשכפולל, הכנה של תכשיטים ליציקה, וכדומה. בנוסף לכך, השיעורים בשנה זו יעסקו תורת האבנים, כלומר גמולוגיה, כאשר התלמידים יכירו לעומק פנינים, יהלומים וזיהוי של אבני חן בשיטת הגמולוגיה המעשית, ומאפייני המשפחות השונות עם דירוג, הערכת מחיר, קשיות האבנים, איכותן וסוג הליטוש. מעבר לכך, בשנה זו תילמד תורת המתכות, כלומר מטלורגיה, הכוללת מבוא לחומרים מתכתיים, סגסוגות בדגש על כסף, תכונות מכאניות, טיפול תרמי, יציקות, הלחמות, טיטניום, זהב, נירוסטה, אלומינים, אנודייז ורודיום.

המעוניינים בפרטים נוספים אודות קורס צורפות, מחיר הרשמה ושכר הלימוד, מוזמנים לעיין באתר או לפנות אל המרכז האקדמי ויצ"ו חיפה בטלפונים 04-8562555 או 1800-770-990.