התנסות בתכנית אקדמיה–כיתה בבית הספר "חוגים"

20/02/22

לפניכם שיתוף פעולה מרגש בין המחלקה ללימודי חינוך והוראה במרכז האקדמי ויצו חיפה בהובלת המדריכה הפדגוגית, ד"ר לירון שלומוביץ, לבין בית הספר "חוגים".

כיום מתנסים בבית הספר 10 סטודנטים מאופנה שנה ב' בימי רביעי. שני מורים מכשירים קיבלו סטודנט אחד להכשיר ו-ארבעת המורים הנוספים מכשירים שני סטודנטים כל אחד. המורים המכשירים מנחים את הסטודנטים בהעברת שיעורים המשלבים את עולם האופנה עם מקצוע הלימוד בבית הספר (ספרות, עברית, רובוטיקה ועוד).

דוגמה מייצגת לשיעורים המשלבים שני עולמות תוכן שונים הם השיעורים שהעבירו הסטודנטיות שקד הרוש ודניאל פדידה מהמחלקה לעיצוב אופנה שנה ב'. המורה המכשירה לספרות, מירנה מושיוב, עזרה להן בהעברת הבלדה "בת הרב" לתלמידי כיתות ז'. הסטודנטיות שלטו בתכנים מעולם הספרות בהובלתה של המורה שליוותה אותן וניווטה לאורך השיעורים. הסטודנטיות שילבו את עולם האופנה ביצירת קולאז' לפרטי לבוש המזוהים עם התקופה. התלמידים יצרו קולאז'ים של בת הרב, אמה והאביר.

בנוסף, במסגרת הפעילות השוטפת מתקיים בבית הספר פרויקט אמנות חברתית רב-שכבתית בהובלתן של הרכזות החברתיות ליטל סייג, אילנית אברהם וחגית בניש. במסגרת הפרויקט, הסטודנטים יחד עם התלמידים מכינים מצגות לימודיות, קירות פעילים ולוחות הנצחה בהתאם לפעילות   החברתית ובפיקוחן של הרכזות החברתיות. בנוסף, ארבע סטודנטיות מקיימות פעילות שוטפת במסגרת פרויקט "הנצחה" ועתידות לייצר אלבום זיכרון במהלך סמסטר ב'.