"ואת הסמטה היא סיידה בתכלת"

22/03/22

מפגש זום עם הבימאית יתקיים ביום רביעי ה- 6.4 בשעה 19:30

קישור לצפיה חינם בסרט יהיה פתוח החל מיום חמישי ה- 31.3 עד ליום רביעי 6.4

קישור למפגש: https://us02web.zoom.us/j/86790166750

על הסרט

בתקופה של איום קיומי על הסביבה הפיזית והאנושית שבה אנו חיים, האדריכלית נילי פורטוגלי לוקחת אותנו למסע אינטימי לעיר הגלילית צפת, מסע המתפתח מנקודת מבטה ההוליסטית / מדעית לגילוי תובנות אוניברסאליות: מהו סודם של כל אותם המקומות העל-זמניים שבהם האדם מרגיש 'כבתוך ביתו' ומהי אותה 'אומנות העשייה הטהורה' המביאה להיווצרותם? בכל מקום תרבות וזמן. באמצעות שחזור זיכרונות ילדותה המוטבעים באבני ההיסטוריה של העיר.

סרט הבוחן גבולות חדשים של  תוכן וצורה- החוצה את הקו שבין אומנות לקולנוע.

הסרט היה בבכורה עולמית בפסטיבל הסרטים הבינלאומי במומבאי, הודו; פסטיבל אפוס לתרבות ואומנות, ישראל ורבים אחרים שבהם הוקרן וזכה בפרסים.

על הבימאית האדריכלית נילי פורטוגלי

נילי פורטוגלי אדריכלית ידועה; מרצה בכירה; חוקרת; כותבת ובימאית קולנוע.

עבודתה הרב תחומית בפרקטיקה ובתיאוריה משויכת לזרם החשיבה ההוליסטי - פנומנולוגי.

כיהנה כמרצה בכירה בבצלאל ירושלים ובפקולטה לאדריכלות בטכניון.

דור שביעי למשפחה החיה בצפת מראשית המאה ה- 19.

סרטה "ואת הסמטה היא סיידה בתכלת" שאת תסריטו כתבה, ביימה, ערכה ועיצבה אומנותית, הוא הפרק השלישי בטרילוגיית העשייה שלה אחרי הבניינים שתכננה והספרים שכתבה.

ספרה הראשון The Act of Creation and The Spirit of A Place/ A Holistic-Phenomenological Approach to Architecture/ Edition Axel Menges Stuttgart/London

נבחר כספר השנה ע"י אגודת האדריכלים הבריטית (R.I.B.A) במאמר ביקורת בכתב העת: URBAN DESIGN International / Palgrave Macmillan נכתב "המהפכה השקטה של פורטוגלי, תהיה אולי זאת שתחצה את המבחן האולטימטיבי של הזמן".

ספרה השני יצא לאור בהוצאת עם עובד: תפיסה הוליסטית באדריכלות, מרכז למוסיקה וספריה ע"ש פליציה בלומנטל כיכר ביאליק, תל אביב. דו-לשוני (עברית-אנגלית)

סיפרה השלישי שיצא לאור כעת (אנגלית- עברית):

And the alley she whitewashed in light blue/

The secret of all those timeless places where one feels »at home«

Film * Architecture * Art’ / Edition Axel Menges Stuttgart / London

בוגרת בית הספר היוקרתי לאדריכלות ה A.A  בלונדון; לימודי תואר שני באדריכלות ובודהיזם באוניברסיטת ברקלי ולימודי קולנוע נבחרים באוניברסיטת תל-אביב.

היתה שותפה לעבודת מחקר ב"מרכז למבנה סביבתי", ברקלי עם פרופ' כריסטופר אלכסנדר.

בין הבניינים הידועים שאותם תכננה: 'מרכז פליציה בלומנטל למוסיקה וספרייה', כיכר ביאליק ת"א.