חוגגות יחד עשור!

השנה אנחנו חוגגים עשור לעבודה משותפת עם סמדר גנזי, במאית ומפיקת תצוגות האופנה של הבוגרים שלנו.
רגע לפני החגיגה הגדולה של תצוגת האופנה העשירית פגשנו את סמדר לשיחה קצרה

 

את עובדת כבימאית ומפיקת תצוגות האופנה של הבוגרים שלנו כבר שנים רבות. מה ההבדל בין עבודה עם סטודנטים לעבודה מול חברות מסחריות?

בעבודה עם סטודנטים יש הרבה יותר רגש שצף ועולה בתהליך. הסטודנטים מעצבים מתוך העולם הפנימי שלהם ומגיעים אלי עם הסיפור האישי שלהם, שלרוב נוגע בנימים הכי חשופים בעולמות הסודיים שלהם. מהחומרים הללו הם יוצרים את קולקציות הגמר ותפקידי לתת להם את הבמה הכי איכותית וראויה להצגה של העולם המיוחד להם, בכלי אותו הם רכשו בארבע שנות הלימוד במחלקה לעיצוב אופנה- קולקציית הגמר.
כל זה מייחד ומבדל את התצוגה עם הסטודנטים אל מול תצוגות של חברות מסחריות – שם הקולקציות המוצגות מדברות בשפה של טרנדים, מגמות ותחזיות. זו שפה שונה, שפת המכירות. עם הסטודנטים הצעירים הרעבים להצלחה ששמים את הלב שלהם על המסלול בתצוגה אולי הכי חשובה בחייהם- אני מדברת את שפת האמן.

 

 

 

קולקציות הגמר של הבוגרים הטריים שואבות השראה מעולמות רבים. מה סוד הקסם בבניית מופע מעניין שמורכב מנושאי השראה שונים?

סוד הקסם נמצא בתהליך בו מבט העל בו אני צופה על התצוגה בכללותה וממנו יוצאת להרכבת הפאזל הקליידוסקופי הקסום הזה. משם התנועה היא פנימה, אל הסיבים הדקים של כל קולקציה – בהיבטים של החלום של המעצב- מה ראה בעיני רוחו כשעיצב את הקולקציה, מה האווירה שמבקש שתהיה בהצגתה על המסלול, התאמת הדוגמניות לבגדים, המוסיקה המדויקת שתפעיל את הרגש שהסטודנט רוצה לעורר בצופים, תנועת הדוגמניות על המסלול והאווירה שתיווצר כשכל הקסם הזה יקרה. המטרה היא תמיד להשאיר את הצופים ערניים, מחוברים לרגש, מתעניינים במה שקורה על המסלול.

 

 

השנה רבים מהבוגרים מציגים קולקציות שעוסקות בשאלות מגדר, אלימות מינית, דימוי גוף וכד'. כמנטורית של דוגמניות צעירות מה העמדה שלך בנושא דימוי הגוף של נשים צעירות כיום?

השאלות הרלוונטיות שבהן עוסקות רבות מהקולקציות השנה מתממשקות בצורה קוהרנטית עם האג'נדה שאני מובילה מול דוגמניות צעירות וגם מול נשים – בהרצאות ובסדנאות וממשיכות להכות גלים בתנועות החשובות של התקופה האחרונה: הרחבת אידאל היופי – נשים מתחילות לדבר בשפה של קבלה עצמית בכל מידה, גיל ומשקל המוביל לדימוי גוף חיובי, מהפכת #METOO המשנה את יחסי הכוחות בין נשים לגברים ומהפכת הפרואייג'ינג #proaging  הקוראת לנשים להפסיק להתנגד להתבגרות שלהן. מהפכות לא קורות ביום אחד ונדרשים קולות רבים שידברו בשפת המהפכה. מעצבי אופנה צעירים יכולים להיות קול חשוב בשיח הזה ואני שמחה לתת במה לקולות החשובים הללו בתצוגה השנה.

 

 

 

מה הכי מעורר השראה מבחינתך בעבודה מול מעצבים צעירים בתחילת דרכם?

היצירתיות, ההעזה, הדמיון החופשי, האומץ והעדר האילוצים המאפיינים קולקציות מסחריות. כשיוצרים מעצבים יצירות ללא שיקולים מסחריים- המקום ממנו נובעת היצירה – מעורר בי השראה להתחבר למקומות הללו בתוכי וזה מעניק לי אושר וסיפוק גדולים

 

 

איזה טיפים היית נותנת למעצב אופנה צעיר המציג לראשונה את הקולקציה שלו?

לנשום עמוק. לחוות כל רגש שעולה – פחד, גאווה, הקלה, שמחה, אושר, חרדה – לכל רגש שעולה יש זכות קיום. להיות נוכחים ברגע, לא לרצות שזה כבר ייגמר. ליהנות מהרגע הזה, שהוא יחיד ומיוחד ולא יחזור לעולם.

 

 

זה לא סוד שבשנים האחרונות את מקדמת אג'נדה של של 'פרו אייג'ינג' הקוראת למרד בתעשיית האנטי אייג'ינג. איך זה בא לידי ביטוי בעבודה שלך?

לצערי עדיין לא נתקלתי בקולקציית גמר שעוצבה עבור נשים בשלות, אך ביום שזה יקרה – אעלה למסלול רק נשים המקבלות באהבה את ההתבגרות שלהן עם קמטי הזמן המקסימים על פניהן ואוכל לחגוג ביחד איתן את המרד בתעשיית האנטיאייג'ינג. מה שבאפשרותי לעשות בינתיים ומקפידה על כך: לא מקבלת לתצוגות דוגמניות רזות מדי ולא דוגמניות שהזריקו לפניהן ולגופן חומרים שונים כדי לנפח. רק דוגמניות טבעיות עוברות אצלי את המסננת הקפדנית באודישנים לתצוגה. זו תרומתי הצנועה לערך הטבעיות והחיוניות שאני מאמינה בו ומניפה את דגלו.

 

לעמוד הפייסבוק של סמדר