טקס הענקת תארים לבוגרי תשע"ו

בטקס חגיגי ומרגש הוענקו השבוע תארים לבוגרי תשע"ו !

כ - 130 בוגרים נרגשים ובני משפחותיהם התייצבו לטקס בו הוענקו תארים ראשונים לבוגרי המחלקות: עיצוב גרפי- תקשורת חזותית, ארכיטקטורה, צילום, עיצוב אופנה, ניהול וכלכלה.

למצטיינים העניקה חברת Adobe  רשיון שימוש מסחרי לשנה בתוכנות שלה.

 

במרכז האירוע עמדה הרצאת האורח של מר מולי אדן, יו"ר הועד המנהל של אוניברסיטת חיפה, בנושא " האם נוחלף על יד רובוטים? המהפכה (התעשייתית) הרביעית".
אדן, אשר כיהן עד לאחרונה כסגן נשיא בכיר באינטל העולמית ונשיא אינטל ישראל, נבחר ע"י מגזין פורבס לאחד מעשרת המוחות המבריקים בעולם.

בדבריו לקהל הנרגש הסביר והדגים איך כולנו נתקשר עם מחשבים ורובוטים במאה ה-21. " היום אנחנו במרכזה של מהפכה מדהימה, מהפכת המחשוב, התקשורת והאינטרנט. העתידן ריי קורצוויל אמר שאם נמשיך לפתח את המחשוב באותו קצב כל היום, ב-2056 נוכל לעשות מחשב עם יכולת החישוב של כל המין האנושי. אנחנו הולכים לעולם מטורף ושונה לחלוטין, וקשה לחזות מה יהיה עתיד. אבל זו לא שאלה של אם זה יקרה אלא מתי זה יקרה”.

עוד סיפר כי בשיחה בנושא עם שמעון פרס ז"ל, שהיה טכנולוג להוט וסקרן, שאל פרס מה עם האתיקה שהרי טכנולוגיה בלי אתיקה היא רוע, ואתיקה בלי טכנולוגיה היא עוני. לכן, אומר אדן, עלינו לשלב בין השתיים ולכך אנו שואפים כעת בחיבורים המרתקים שהאוניברסיטה עושה עם מוסדות כמו המרכז האקדמי ויצו חיפה לשילוב בין טכנולוגיה ואתיקה אשר יחזירו אותנו להיות אומת סטארט אפ ומובילים בעולם.

 

פרופ' דוד אלכסנדר, נשיא המרכז האקדמי ויצו חיפה, ברך את הבוגרים וציין בפתח דבריו את האובדן הגדול שחוותה המכללה השנה עם פטירתו של הצלם, האמן והמורה הנערץ מיכה קירשנר, ערב פתיחת שנת הלימודים .
הוא קרא לבוגרים לשאוף לפתח את "חכמת הלב" וציטט את האפיפיור שאמר לאחרונה : " מוסדות לשכלה גבוהה חייבים להיות מאותגרים בטיפוח "תרבות של חכמה" – זו המביאה להרמוניה בין הטכני והמדעי לבין הגישה ההומניסטית. וזאת, מתוך שכנוע עמוק שהחתירה לאמת ולטוב – היא בסופו של דבר אחת".

 

צילום: הרצי שפירא