תכנית הלימודים

תכנית לימודי עיצוב גרפי בפריסה לפי שנים

 

תכנית הלימודים דינמית ומעודכנת לעתיד המשתנה ללא הרף, ומתמקדת בתחומים מקצועיים שונים כגון עיצוב כללי לסוגיו, עיצוב אינטראקטיבי, איור ואנימציה.
התכנית מאפשרת ללמוד את כל תחומי הידע בעיצוב גרפי ולקבל הבנה מעמיקה של המדיה הדיגיטלית, תפישה וירטואלית, עיצוב אינטראקטיבי לאתרים ולפלטפורמות הסלולריות השונות, חווית משתמש וממשק משתמש (UI/UX), משחקי מחשב ואפילו עיצוב אינטראקטיבי במרחב הפיזי (Augmented Reality, Virtual Reality) ובינה מלאכותית, ובמקביל, גם עיצוב למדיות שידור טלוויזיוניות, אנימציה תלת מימדית, אנימציה דו מימדית, לימודי וידיאו הכוללים תסריטאות, בימוי, עריכה, סאונד ופוסט- פרודקשן, לצד מקצועות לימוד מסורתיים כגון עיצוב גרפי, תפישה חזותית, אימג׳-מייקינג, צורה וצבע, כתב וטיפוגרפיה, מיתוג, עיצוב אריזות, עיצוב בתלת מימד, צילום וידאו וסטילס, פרסום וארט-דיירקשן, איור, ציור, רישום ועוד.

 

לאורך ארבע שנות הלימוד, הסטודנט רוכש ידע מעמיק בתולדות האמנות, תולדות העיצוב, חשיבה מחשובית עיצובית, תקשורת המונים, סוגיות במדעי החברה והרוח ולימודי חינוך והוראה וכמובן רוכש ידיעה טכנית בתוכנות רבות הנדרשות ע״פ צרכי השוק והמקצוע.

 

בין הנושאים הנלמדים בחוג:

  • עיצוב גרפי למדיות מודפסות, מיתוג ופרסום, עיצוב והפקה לסביבת מסך ועיצוב בתנועה (ברודקאסט וארט דירקשן).

  • איור לפלטפורמות שונות.

  • אנימציה דו מימדית, תלת מימדית וקלאסית.

  • עיצוב לאינטראקטיב ולאפליקציות, עיצוב UI/UX, משחקי מחשב ועיצוב לניו מדיה (מציאות מדומה ורבודה).

 

פירוט נושאי הלימוד

  • עיצוב גרפי, כולל:

עיצוב גרפי למדיות מודפסות, מיתוג ופרסום

לימודי עיצוב הבאים לתת מענה תקשורתי להבנת צרכי החברה בתחומי השיווק, התעשייה והחברה בדגש על מיתוג ותדמית.

הסטודנט ילמד את תחומי העיצוב, שיעדם העברת מסר רעיוני תקשורתי דרך מדיות מודפסות ודיגיטליות וביישומים שונים החל בקמפיינים מיתוגיים מלאים דרך פלטפורמות דיגיטליות ומדיות חברתיות, כל זאת תוך התאמת דרך החשיבה, הטכניקות והחומרים לצרכים השונים והמגוונים.

עיצוב לסביבת מסך ועיצוב בתנועה (ברודקאסט)

הלימודים בנושא זה משרתים את הצרכים החדשים והמשתנים של עולם התקשורת. הסטודנט יעסוק בתחומי מדיה כגון: וידאו, קולנוע, טלוויזיה, אנימציה, וידיאו ארט, צילום ופס הקול, תוך היכרות עם דפוסי חשיבה נוספים של תנועה, חלל וזמן ופיתוח יכולות חשיבה, הפקה ויישום - הכוללים צילום, עריכה, תסרוט, אודיו, בימוי, אנימציה ועוד, לשלל תכנים תרבותיים, מסחריים ועיצוביים, כולל לוגואים, טיפוגרפיה ואלמנטים מעוצבים בתנועה.

 

  • לימודי איור ואנימציה:

איור

בנושא זה יעסוק הסטודנט בהיבטים השונים של האיור הן כמוצר עצמאי והן ככלי להמחשה חזותית של טקסטים ורעיון. זאת, תוך שיפור היכולות הטכניות, היכרות עם טכניקות חדשות ושימת דגש על חשיבה מקורית במטרה לפתח סגנון ושפה אישיים ובמדיומים ופלטפורמות שונות מודפסות ודיגיטליות החל בקומיקס ועיתון וכלה בספרים דיגיטליים משחקי מחשב ואנימציות.

אנימציה

בנושא זה יעסוק הסטודנט בהיבטים השונים של עולם האנימציה הקלאסית והממוחשבת (בסיוע תוכנות דו מימד ותלת מימד) תוך הבנת האספקטים הקולנועיים שעליהם מושתתת האנימציה. תכנית הלימודים כוללת לימודי איור, סגנון ואיפיון דמויות, סביבה ורקעים לימודי רישום וציור מוגברים, תסריט, עריכה, בימוי, ופוסט-פרודקשן - ליצירת סרטי אנימציה מלאים ומופקים.

 

  • לימודי אינטראקטיב וטכנולוגיה:

עיצוב לסביבת מסך אינטראקטיב ואפליקציות

הלימודים בנושא זה משרתים את הצרכים החדשים והמשתנים של עולם הטכנולוגיה והתקשורת.

עיצוב אינטראקטיבי על היבטיו השונים הכולל עיצוב לכל האספקטים האינטרנטיים, אתרים ואפליקציות.

לימודי חווית משתמש וממשק משתמש UI/UX ועד משחקי מחשב ומרחבים וירטואליים ועיצוב ופיתוח מוצרים דיגיטליים.

פיזיקל קומפיוטינג

אינטראקטיב בממד הפיזי כגון פיזיקל - קומפיוטינג וניו מדיה (מציאות רבודה ומציאות מדומה) תוך הבנה, שליטה ויישום בתחומים הפרקטיים, כמו גם הניסיוניים יותר שהתחום מציע. תכנית הלימודים מגשרת בין היכולת העיצובית, היצירתית והמושגית לבין ניצולן של הטכנולוגיות הדיגיטליות החדשות ומעבדת החדשנות ומרחב ה״מייקרים״ הקיימים במוסד לשימוש הסטודנטים.

 

מערך הלימודים

פריסת התכנים לאורך 4 שנות הלימוד:

השנה הראשונה והשנייה מוקדשות ללימוד יסודות המקצועות הרבים והשונים ומאפשרות טעימה מכל מה שתחום התקשורת החזותית מציע בעולם המקצועי תוך הקניית כלים לניתוח עבודות, למתן ביקורת, לפיתוח היכולות הרטוריות (פרזנטציות) ולפיתוח הביטוי האישי. בתום שנה ב׳ יוכל הסטודנט לבחור ולהתמקד בקורסים בתכנים המעניינים אותו בשאיפה להכשירו להיות מעצב רב תחומי, בעל אשכול יכולות רחב ומגוון, המתאים לדרישות השוק. כל סטודנט יתבקש לבחור קורסי בחירה באופן חופשי כך שיוכל לשלב בין כל תחומי הידע המגוונים. צורת למידה כזו תעבה ותעשיר את מנעד היכולות והידע המקצועי שלו.

בשנה השלישית יעסוק הסטודנט בשיוף וחידוד יכולותיו האישיות והבאתם לרמה מקצועית ואינטלקטואלית העומדת בקנה אחד עם צרכי השוק. בשנה זו בה הסטודנט עובד במסגרת קורסי הבחירה  ומתמקצע תוך הרחבת היכולות המקצועיות שלו בסיוע קורסי הבחירה, עבודת צוות ועבודה מול פרויקטים אמיתיים ושיתופי פעולה חיצוניים.

השנה הרביעית מוקדשת בין השאר גם לבניית תיק עבודות עשיר, מאתגר ומקצועי, שמשמש כמקפצה למציאת עבודה בשוק או המשך לימודים לתואר שני. שנה זו היא שנת מסע אישי בחיפוש אחר פריצת נתיבים חדשים בתחום העיצוב, המחקר והיישום של הידע שנרכש ונצבר במהלך שנות הלימוד הקודמות. שיאה של השנה הזו הוא במצגות הסטודנטים, המובאות בפני גופים חיצוניים ובתערוכת הבוגרים – גולת הכותרת ואקט סיום הלימודים וקבלת התואר. הסטודנטים יוצאים לשוק עם תיק עבודות עשיר, עמוק ומגוון.

 

תוכנית הלימודים, והתפתחותה המקצועית

מזה כעשור שנים נמצאת החברה המודרנית בעיצומה של מהפכת מידע ותקשורת שאינה טכנולוגית בלבד.
זו מהפכה בדפוסי החשיבה, העשייה והתפיסה של המושגים הקיימים, שמחייבת הגדרה מחודשת של מה שקרוי עיצוב בכלל ועיצוב גרפי (תקשורת חזותית) בפרט.

אנו פועלים במספר תחומים במקביל אשר ביחד עם לימודי החינוך מהווים את המכלול המכונה "עיצוב גרפי" והוראתו. על מבנה התוכנית פורט בסעיף הקודם אך חשוב להוסיף שהחוג לעיצוב גרפי במרכז האקדמי ויצו חיפה מקיים אינטראקציה מקצועית, מחקרית וחווייתית עם מחלקות העיצוב השונות במרכז האקדמי. ראשית: התואר הינו תואר משולב הנותן תואר מלא בעיצוב גרפי לצד לימודי הוראה ותעודת הוראה. כמו כן אנו מאפשרים מפגש בין תחומי עם החוגים האחרים במוסד - החוג לארכיטקטורה, החוג לאמנויות המסך והצילום והחוג לעיצוב אופנה.

במתכונת פרויקטים משותפים ודיאלוג בינתחומי, כמו גם במקביל גם עם גופים מקצועיים וגופים אקדמיים חוץ מוסדיים.

במסגרת הלימודים אנו מקפידים על מעורבות בפרויקטים בעלי חשיבות אישית ולאומית בנושאים המעסיקים את החברה הישראלית כמו: גזענות, אלימות, מיעוטים, רעב ועוני ועד נושאים כגון סיוע לאוכלוסיות חלשות או פגועות, עיסוק בבעלי חיים, בתאונות דרכים, תרומת איברים וכו׳. לצד זה נעשית פעילות בקרב קהילות אזוריות בנושאי איכות הסביבה, שיפור חזות העיר וקו החוף ועזרה לאוכלוסיות חלשות בעיר חיפה ומחוץ לה בפרויקטים העוסקים בזנות, סמים, נוער במצוקה, שיתופי פעולה עם קהילת הלהט״ב ועוד.

החוג מקיים קשרים מקצועיים עם מוסדות לעיצוב בארץ ובעולם, במסגרת תחרויות, תערוכות, הזמנת מרצים אורחים והנחיית סדנאות באוניברסיטאות בארץ ובחו"ל ומזה כמה שנים מקיימת תכנית לחילופי סטודנטים ומרצים בחו״ל.

ייחודו של החוג לעיצוב גרפי הוא שבנוסף להכשרת אנשי מקצוע המומחים בתחומם, מכשיר החוג את הסטודנטים להשתלב בהוראת המקצוע במערכת החינוך העל יסודי בשיתוף עם לימודי החינוך במרכז האקדמי.

בוגרי החוג בעבר ובהווה מהווים חלק נכבד וחשוב מקהילת המעצבים והיוצרים המשפיעים באופן ישיר על הסביבה בה כולנו חיים.

 


*המידע מעודכן לשנת הלימודים תשפ"ג